Sajam "polovnjaka" u Kragujevcu 1Foto: FreeImages / Sarah Buxton

U Kragujevcu, koji slovi za centar automobilske industrije u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, u četvrtak 4. maja počinje Sajam polovnih automobila – prva smotra „polovnjaka“ te vrste u zemlji, a najverovatnije i znatno šire – koji će, na Gradskom sajmištu „Šumadija sajam“, trajati do 8. maja.

Na Sajmu će, prema najavi organizatora, svoju ponudu predstaviti auto-placevi iz šumadijskih i drugih delova Srbije, zatim banke, osiguravajuće kuće i agencije za registraciju vozila, kao i Auto-moto savez Srbije.

Poznavaoci ove problematike ističu da, ukoliko se uzmu u obzir standard i niska kupovna moć građana Srbije, za većinu potencijalnih kupaca automobila realnost je nabavka „polovnjaka“. To potvrđuju i statistički podaci, koji svedoče da se u Srbiji godišnje uveze četiri do pet puta više polovnih nego novih automobila. U poslednjih nekoliko godina, naime, u Srbiji se, prema zvaničnim podacima, uvozilo između 80.000 i 100.000 polovnih, a prodavalo oko 20.000 novih automobila godišnje.

Na „Šumadija sajmu“ koji je organizator Prvog sajma polovnih automobila u Srbiji očekuju veliku posetu toj manifestaciji, i to ne samo iz Kragujevca i Šumadije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari