Site name

Kružna trka "Nagrada Beograda 2017"

Trka “fića i jugića”

Kružna trka „Nagrada Beograda 2017“, biće održana za vikend na Ušću.

5

Piše: Danas Online

Beograd 16. jun 2017. 18:16

Programom trke “Nagrada Beograda 2017” za subotu 17. jun su predviđeni treninzi, koji startuju tačno u podne. Svečano otvaranje trke je zakazano za nedelju u 11:45, a nakon toga uslediće start prve, od ukupno pet divizija koliko broji Šampionat Srbije. Na stazi se očekuje ukupno 90 vozača u svim klasama i divizijama, a svakako najinteresantniji okršaju biće u dve tradicionalno najneizvesnije i najbrojnije klase “jugića”, popularnom “malom N”- u i nešto jačoj klasi “jugo hibrid”. Za one nostalgične ljubitelje auto sporta, nekada izuzetno voljene i cenjene trke “fića” biće poslastica vikenda.

”Drago mi je da su trke ponovo u Beogradu, na legendarnom Ušću. Pripreme teku po planu i ovo će biti dobra uvertira za sledeću trku međunarodnog karaktera na ovoj istoj stazi, poslednjeg vikenda avgusta meseca, koja se boduje i za Centralnoevropsku zonu. Pošto je ulaz besplatan nadam se da će gledaoci tradicionalno doći u velikom broju, a takmičarima naravno želim puno sreće. Kao novi član Upravnog odbora Regije 1 u Svetskoj automobilskoj federaciji (FIA), izabran većinom glasova predstavnika drugih Saveza iz Evrope, Azije i Bliskog Istoka, trudiću se da srpski automobilski sport predstavim i promovišem na još višem nivou pri FIA- a..”, izjavio je predsednik AMSS Mirko Butulija.

Predsednik SAKSS, Staniša Lazarac, osvrnuo se i na neke buduće automobilske događaje u prestonici: ”Pored ove kružne trke na Ušću, naš savez će uz svesrdnu pomoć Grada Beograda sledećeg vikenda organizovati i brdsku trku na Avali, koja se vozi posle pauze od četiri godine. Kao i na Ušću, gde se kolovoz sanira da bi bio što ravniji, na Avali se još ozbiljnije radi na kompletnom presvlačenju asfaltne podloge. U ova dva vikenda Beograđani i svi posetioci našeg grada imaće priliku da uživaju u trkačkim bravurama u dve potpuno različite discipline auto sporta.”

Direktor Beokom servisa Darko Glavaš je naveo da bi dodatno bile pojačane mere sigurnosti, postavljeno je 1.500 metara novih elastičnih odbojnika oko cele staze, pripremljeno je oko kilometar čvrstih zaštitnih barijera, dok se kolovoz ravna i asfaltira na pojedinim sekcijama staze”.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

AMSS INSAJDER

17. jun 2017.

Još jedna "tradicionalna" "manifestacija" u funkciji višestrukog istovremenog izvlačenja novca po jednom te istom osnovu iz budžeta i dr.!

originali falsifikata

18. jun 2017.

Valjalo bi dobro ispitati kakve diplome imaju ovaj Predrag Đurđev i Mirko Butulija iz SNS AMSS, i kako su ih i kada stekli!

Realan

19. jun 2017.

Promocija „jugoslovenskih vrednosti”. Uz crvene kioske, jogurt u „trouglu” (ispravno je tetrapak), partizanske filmove i sijaset drugih eto nam sada, sasvim „slučajo”, i trke „Fića” i „Jugića”. Ponovo nam uvode jugoslovenstvo, na mala vrata, i ponovo na štetu srpske nacije.

vladbgd

21. jun 2017.

Zavirite malo u AMSS, da vidite kako se pljacka imovina AMSS-a, kako su otpusteni stari radnici, a dovedeni Novovarosani, Pribojci i Prjepoljcani, od strane nepismenog Butulije, Nikacevica, koji i dalje zari i pali u AMSS-u, preko svojih satelita. Novinari, udjite u AMSS i pisite o nevidjenoj pljacki, o kojoj svi cute

Milos Jeftic

23. jun 2017.

Pobednik je onaj koji se poslednji pokvari.