Auto

Kakav faktor predstavlja kubikaža motora u savremenim automobilima?

Danas kubikaža motora u automobilu ne znači gotovo ništa, bar kada su iole novija kola u pitanju. Na osnovu nje teško je pretpostaviti koliko konja motor ima, a da ne govorimo o proceni koliko je neki auto brz, luksuzan ili bilo šta drugo.

Automobil za pravog agenta 007

Iako tehnologija proizvodnje automobila napreduje gotovo svake godine, jedan segment je ostao isti već decenijama – automobili za važne ličnosti (VIP) i štićena lica pod pratnjom.

Klasičan Folksvagenov kombi uskoro u električnoj verziji

Laboratorija za istraživanja elektronike kompanije Folksvagen ove godine slavi 20. godina od osnivanja i tim povodom napravili su koncept za proizvodnju klasičnog kombija u električnoj verziji, prenosi N1 pozivajući se na Autoexpress.

Skočila vrednost deonica kompanije Tesla

Deonice kompanije Tesla za proizvodnju električnih automobila skočile su za osam odsto u sredu nakon ispunjenog obećanja izvršnog direktora i osnivača ove kompanije, Elona Muska, da će u drugom tromesečju isporučiti rekordan broj električnih automobila.

Dajmler povlači 60.000 mercedesa u Nemačkoj

Nemačka agencija za automobile (KBA) je prisilila kompaniju „Dajmler“ da povuče u servise na prepravku 60.000 dizel-automobila u Nemačkoj, za koje se sumnja da je proizvođač u njih ugradio softver za prevaru prilikom kontrole izduvnih gasova, piše danas dnevni list „Bild“.