Site name

Hajde da zajedno „ohranimo grad“! Kako? - Jednostavno – dovoljno je da na bilo kojoj zelenoj površini u Beogradu posadite nešto „jestivo“

Delikatesni ponedeljak - Baštalište

Baštalište, prva baštenska zajednica (eng. community garden) u Beogradu, za zainteresovane posetioce će kuvati plodove prve ovogodišnje berbe iz svojih baštica, 19. juna od 19 časova u Delikatesnom ponedeljku Kulturnog centra Grad.

Piše: D. Đ.

18. jun 2017. 21:28

“Sve povrće po malo rupičasto, ali neprskano i ukusno. Odlična prilika da se upoznamo i razmenimo ideje o tome kako da Beograd bude „jestiviji“, navodi se u otvorenom pozivu.

Prihod od događaja biće uložen u izgradnju paviljona za održavanje radionica u Baštalištu, pa mole posetioce da povedu bar još jednog prijatelja.

Baštalište je zajednica urbanih baštovana koja je 2013. uspostavila zajedničku organsku baštu na samo 10km od centrа Beogrаdа. Širi okviri Baštališta podrazumeva podizanje svesti stručne, političke i opšte javnosti o značaju i koristi baštenskih zajednica, kao i njihovu promociju kao alata za ekološki, ekonomski, socijalni i zdravstveni razvoj gradova.

 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.