Site name

Grad odgovara da su inspektori vršili nadzor i čekaju izveštaj o merenju buke

"Big fashion" pod nadzorom inspekcije zbog buke

Gradski inspektor za zaštitu životne sredine naložio je tržnom centru "Big fashion" u Višnjičkoj ulici na Paliluli, da dostavi izveštaje o merenju nivoa buke rashladnih uređaja, potvrdili su za Danas iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda.

Piše: A. Popović

03. oktobar 2017. 14:30

Foto: Beoinfo

Povod za vanredni inspekcijski nadzor bile su žalbe žitelja okolnih ulica na "duplo veći nivo buke od dozvoljene" kako je za Danas navela Gordana Zečević, jedna od stanovnica tog kraja.

Ona je istakla da su u Uralskoj, Diljskoj, Lipetskog ulici i kompleksu "Dunavske terase" mir i tišina mogući tek kasno uveče, kada se gase rashladni uređaji tržnog centra.

- Po ceo dan te mašine bruje, to stvara nepodnošljive vibracije, ja sam preko aplikacije na telefonu izmerila buku od 70 decibela, a propisima je dozvoljeno 35 decibela u naseljenim mestima - objašnjava Zečević. Nakon njenih i žalbi drugih stanara, inspektor za zaštitu životne sredine je 11. 09. 2017. godine izvršio inspekcijski nadzor i konstatovao da su za održavanje potrebne radne temperature i kvaliteta vazduha, na krovu tržnog centra instalirani uređaji i oprema sistema za klimatizaciju i ventilaciju, rekli su nam iz gradske inspekcije.

- Na osnovu izvršene inspekcijske kontrole i uvida u dostavljenu dokumentaciju, inspektor je naredio TC "Big fashion", rešenjem od 20.09.2017. godine, dostavljanje Izveštaja o merenju nivoa buke od instaliranih izvora buke u roku od 20 dana. Nadzirani subjekat je shodno obavezi iz rešenja, inspektora obavestio da je merenje nivoa buke zakazano za 02.10.2017. godine. Merenju nivoa buke prisustvovaće inspektor - potvrđuju iz grada dodajući da će po dostavljanju izveštaja preduzeti odgovarajuće mere.

Iz tržnog centra "Big fashion" rekli su za Danas da ne žele da komentarišu ovaj problem. Oni nisu odgovorili na pitanja o tome kakvu tehničku dokumentaciju poseduju, a u bazi katastra nepokretnosti stoji da ceo objekat nema upotrebnu dozvolu, što je upisano kao teret još 21. 7. 2017.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.