Site name

Vesić: Čišćenje "divlje" pijace

Grad Beograd organizovaće akciju čišćenja prostora preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu u ponedeljak, 9. oktobra, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će na tom prostoru na proleće naredne godine početi izgradnja autobuske stanice.

1

Piše: Beoinfo

Beograd 05. oktobar 2017. 11:40

Foto: N1

Još pre pet meseci smo taj prostor ogradili, ali su tamo počela da dolaze lica koja prodaju stare stvari i za sosbom ostavljaju ogroman nered, naveo je Vesić i dodao da je do sada čišćeno sedam puta i odneto 2.000 kubnih metara smeća, preneo je Beoinfo.

U akciji čišćenja učestvovaće Komunalna policija, MUP, Centar za socijalni rad i gradske inspekcije,a nakon čišćenja taj prostor će biti zatvoren i na njemu će dežurati policijska patrola, istakao je Vesić.

On je ponovio da postupak za dobijanje građevinske dozvole, pod uslovom da je dokmentacija potpuna, traje 28 dana.

Kada je reč o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je rekao da postoje rokovi u kojima će radovi biti završeni. Slavija će biti završena 16. novembra, Bulevar oslobođenja 22. oktobra, Ruzveltova 6. novembra, a početkom decembra Brankov most će funkcionisati u punom kapacitetu, rekao je Vesić.  

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ivan

06. oktobar 2017.

Ja godinama unazad (slučajno ili ne, otkako su se aktuelni usrećitelji dočepali toliko željene vlasti) kupujem namirnice sa isteklim rokom trajanja, kao i korištenu odeću i obuću, sredstva za ličnu i kućnu higijenu itd., zahvaljujući čemu se još uvek održavam na površini, jer su moji prihodi (iako premašuju iznos prosečne plate u Srbiji) dovoljni tek da pokriju troškove stanarine i režijske troškove. Elem, 90% nabrojanih sredstava nabaljao sam upravo na ovom mestu, a moju sudbinu delili su (i još uvek dele) stotine, ako ne i hiljade, drugih sugrađana. Stoga, imam jedno pitanje za ovu ''''dušebrižnu'''' gospodu: Ako su te gomile smeća (koje neosporno postoje) jedini problem, zašto tu pijacu jednostavno ne izmeste na mesto blizu neke deponije (a takvih mesta itekako ima u ovom gradu), čime će ubiti ne dve, nego tri, četiri, pet... muva jednim udarcem: rasteretiće komunalnu i tržišnu inspekciju, olakšaće posao radnicima gradske čistoće, gradskog zelenila i niza drugih komunalnih službi, a hiljade (možda i desetine hiljada) siromašnih, bukvalno, spasiti od gladi?