Site name

Mladenović: Spomenik ansamblu “Aleksandrov”

Zamenik gradonačlnika Andreja Mladenović i gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić najavili su danas otkrivanje spomen-table ruskom ansamblu "Aleksandrov" u parku koji će, na potezu od spomenika caru Nikolaju II Romanovu do Ruskog doma, i formalno poneti naziv po tom svetski poznatom sastavu.

1

Piše: FoNet

07. novembar 2017. 15:49

Foto: youtube

Mladenović je, na konferenciji za novinare, pozvao Beograđane da u petak 10. novembra prisustvuju svečanom činu otkrivanja spomen-table i imenovanju parka Aleksandrov, a uveče u Sava centru i nastupu poznatog ansambla.

Mladenović je izrazio zadovljstvo što će, posle prošlogodišnje avionske tragedije, obnovljeni ansambl "Aleksandrov" 12. put nastupiti u Beogradu i Srbiji.

Ovo je novi početak u saradnji sa ovim eminentnim umetnicima, a kao rezultat tradicionalno dobrih odnosa u kulturi dve države i dva naroda, istakao je Mladenović i dodao da će predstavnike "Aleksandrova" tog dana primiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Beoinfo.

Predstavnici ruske ambasade i Ruskog doma u Beogradu zahvalili su na toj inicijativi i ukazali da je imenovanje parka po ansamblu ruske armije "Aleksandrov" odraz veoma dobrih odnosa dva naroda.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nebojša

09. novembar 2017.

Zar Mladenović & Co. nemaju pametnija posla nego da izmišljaju raznorazne spomenike (na račun gradjana), dok je Beograd istovremeno totalno zapušten, sa nizom urbanih problema koji su ostali nerešeni?