Site name

Inicijativa: Opština Zvezdara blokira tribinu

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" saopštila je danas da im opština Zvezdara već deset dana ne daje dozvolu da u mesnoj zajednici "Ćirilo i Metodije" organizuju razgovor sa građanima.

1

Piše: FoNet

Beograd 07. novembar 2017. 16:21

Inicijativa: Opština Zvezdara blokira tribinu

Foto: Miroslav Dragojević

Uredno je pre 10 dana prijavljen razgovor sa građanima u mesnoj zajednici "Ćirilo i Metodije" u slobodnom terminu, međutim opština, uprkos svim pokušajima, još ne izdaje dozvolu za taj razgovor, navodi se u saopštenju.

Takvo ponašanje nadležnih zapravo najbolje ilustruje situaciju u Beogradu, smatra inicijativa.

Građanima i građankama ne samo da je oduzeto pravo da se pitaju i učestvuju u razvoju njihovih komšiluka, oduzima im se pravo čak i da se okupljaju u prostorima mesnih zajednica koji bi trebalo da služe tom javnom interesu, dodaje se u saopštenju.

Razgovori po mesnim zajednicama pod nazivom "Kakav je naš kraj, takvi smo mi ljudi" od kojih je prvi zakazan za sredu, 8. novembra od 19 časova u mesnoj zajednici "Ćirilo i Metodije", nastaviće se u našim mesnim zajednicama ili ispred njih, bez obzira na sve pritiske, ukazuju u Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd".

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sveta

12. novembar 2017.

Prvo: odakle toliko novaca za proteste u radno vreme. Ako ti pojedinci imaju mnogo slobodnog vremena neka ga posvete vaspitanju i obrazovanju da bi se otvorila nova radna mesta u našim fabrikama a ne u stranima. Zar ti akademski građani ne vide da nemamo ni jednog direktora ili upravni odbor koji može rukovoditi srpskim preduzećem već su sva nestala. Gde su radničke fabrike? Ni to ne vide a vide što će se ovako ili onako urediti Sava mala koja je bila ruglo Beograda....