Site name

Milosavljević: Parking servis uvećao dobit 30 puta

Napravili smo budžet koji će imati jednocifreni deficit i on je i razvojni i socijalno odgovoran, rekao je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, koji je istakao da Beograd postaje sigurno tržište za ulaganje.

1

Piše: Fonet

19. decembar 2017. 12:42

Milosavljević: Parking servis uvećao dobit 30 puta

Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika Beograda Foto: Beoinfo

Govoreći o poslovanju javnih gradskih preduzeća, Milosavljević je za TV Pink rekao da su ona postala primer koji najbolje pokazuje kako se radilo pre, a kako danas, prenosi gradski sekreterijat za informisanje.

Javna preduzeća su do 2013. godine bile oaze pravljenja nepotrebnih troškova i prostora da se posao da svojim dobavljačima i firmama, rekao je Milosavljević, navodeći da su ona sada u funkciji građana.

Prema njegovim rečima, u Parking servisu dobit je povećana 30 puta, Gradska čistoća je uzimala pozajmice da bi mogla da isplati plate, a danas ima 29 puta veću dobit.

Ada Ciganlija je, kaže, pravila gubitak od četiri miliona dinara uprkos subvencijama, a danas imaju 5,9 miliona dobiti.

Javna preduzeća su ponovo u funkciji građana, a to do 2013. godine nije bio slučaj, već su bila u funkciji privatnih veza. Danas 85 odsto dobiti ide u gradski budžet, odakle se finansira socijalna zaštita, sport, kultura i drugi segmenti, kaže Milosavljvić.

On je istakao da je, zahvaljujući predsedniku države i premijerki, stvoren makroekonomski ambijenta koji je otvorio vrata za investicije, kao što su projekti poput Vinče, obilaznice oko Beograda, mostova i Beograda na vodi.

Ništa ne radimo stihijski, već sa vizijom i planom, što na kraju dovodi do rezultata, naglasio je Milosavljević, koji je rekao i da se socijalne politika vodi na realnoj osnovi, bez kašnjenja u isplatama najugroženijim kategorijama
stanovništva.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sa Banjice

19. decembar 2017.

Parking servis naplacuje parkiranje gde god moze. Dobro. Tako treba. Ali, parking ispred VMA? Gde dolaze najtezi pacijenti iz cele Srbije i njihove nesrecne porodice da ih obilaze subotom i nedeljom...Ne znam....