Site name

 Učenici Elektrotehničke škole pobednici takmičenja za urbane inovacije - ,,Smart City Challenge Serbia''

Pametne stepenice koje proizvode struju

Sa idejom pametnih stepenica koje proizvode struju, Filip Cvetković, Nemanja Tadić, Nikola Opačić i Uroš Vukašinović, učenici četvrtog razreda Elektrotehničke škole ,,Nikola Tesla'', pobedili su na takmičenju za urbane inovacije - ,,Smart City Challenge Serbia''.

1

Piše: M.P.

Beograd 20. decembar 2017. 00:10

Pametne stepenice koje proizvode struju

Kao nagradu dobili su 25.000$ u kriptovaluti Dash

i putovanje u Tel Aviv kako bi prezentovali svoju ideju pred potencijalnim investitorima. Organizator takmičenja Đorđe Đorđević iz Udruženja BEUM ističe da je jedan od ciljeva ovog takmičenja bilo podizanje svesti o važnosti implementacije novih tehnologija u razvoj urbanih sredina kao i osnaživanje mladih inovatora koji žele da promene svoje okruženje.

- Ideja poput pobedničke, doprinosi održivijim urbanim zajednicama koje manje zagađuju, optimizuju svoje resurse i daju svojim građanima više kvalitetnog sadržaja, istovremeno podstičući lokalne inovacije koje dolaze od mladih ljudi, naglašava Đorđević. Pobednici takmičenja nagradu će iskorisiti za dalje usavršavanje proizvoda, kao i tima. - Program takmičenja nam je pokazao koliko je znanje važno, zaključuje Nikola Opačić, član pobedničkog tima „Digital G“. Deset startap timova bilo je odabrano da pohađa intenzivan program obuke od tri meseca, u centru za tehnološko preduzetništvo ICT Hub. U tom periodu imali su prilike da nauče kako da definišu svoju ideju, prilagode je tržištu, kako da komuniciraju sa potencijalnim klijentima i mušterijama, ali i kako da razviju svoj poslovni model. Takmičenje „Smart City Challenge Serbia“ održava se drugu godinu za redom u organizaciji Udruženja BEUM i ICT Hub-a uz podršku fondacije „Fridrih Nauman“, Ambasade Izraela u Srbiji, softverske kompanije „30Hills“ i organizacije „Dash Srbija“. 

 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ana

20. decembar 2017.

naša draga dobra deca :)