A Jasna Šekarić? 1Foto:STARSPORT

Svedoci smo raznih igranki kada je u pitanju skupština OKS (Olimpijskog komiteta Srbije) i buduće predsednika istog.

Tipična naša parada smutnji i kombinacija. Ne ulazeći u detalje prethodnih skupština i legalitet ranijih predsednika slobodan sam da istaknem ime jedne ličnosti neospornog sportskog identiteta.

To je Jasna Šekarić, olimpijska pobednica u Seulu 1988. godine. Učestvovala je na šest olimpijada, nosilac pet olimpijskih odličja – pored navedene zlatne u Seulu je osvojila i jednu bronzanu kao i tri srebrne u Barseloni 1992, Sidneju 2000. i Atlanti 2004. Višestruka je svetska i evropska prvakinja i petostruki nosilac kristalnog globusa u finalima svetskog kupa, a 1990, 1995. i 2005. proglašavana je za najboljeg strelca u svetu. Međunarodna sportska streljačka federacija (ISSF) ju je 2000. godine proglasila za najboljeg strelca sveta 20. veka. A o sportskim funkcijama da i ne govorimo.

Ako postoji bolji kandidat za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije od nje svaka mu čast. NJen jedini minus je što je žensko, a u našem muškom svetu nedopustivo je da se žensko šepuri na nekoj vrhunskoj funkciji. Ipak njeni sportski rezultati i ljudski kvaliteti ne bi trebalo ovog puta da budu zaobiđeni.

Zemun

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari