Lečenje izborne groznice hladnim oblozima 1

Poštovana gospodo, pišem potpuno zaprepašćena vašim dodatkom koji se zove Izborna groznica. Sudeći po vašim komentatorima, oni žele da nas od groznice izleče hladnim oblozima. Prokomentarisaću samo neka razmišljanja vaših komentatora.

Gospođa Lukač je urednica ovog dodatka i već danima svojim člancima pokušava da izazove apstinenciju! Opozicija ne valja ništa, kandidati su svi učestvovali u politici (!?), nemaju jasne političke stavove…

Samo ne reče da su Janković i Jeremić vanstranački kandidati. A svi mi koji bismo da se iz ovog besmisla izvadimo širimo lažni optimizam, zamišljajući da kao Ameri mašemo zastavicama. Kako god, jedini drugačiji je ko? Pa Preletačević! On ne pravi cirkus od izbora već je to bunt? Dozvolite da uopšte ne delim to mišljenje. Možda bi gđa Lukač mogla da nam, pošto informacija nema, da na uvid šta je gospodin uspeo da uradi svojim buntovničkim stavom tamo gde su ga izabrali, u Mladenovcu?

Panović je našao da brani Radulovića. I to tako što vređa one koje je dotični razočarao. Od samog početka je bilo jasno da g. Radulović mnogo želi vlast i da za to neće birati sredstva. Od starta je više pljuvao opoziciju nego vlast. Od Skupštine je napravio pozorište. Ali ono što najviše zabrinjava jeste da g. Panović smatra da je čovek nešto „novo“, jelte, neokaljano i daleko bilo, nije autoritaran. Ukratko, g. je došao iz Amerike, gde je u Silicijumskoj dolini imao izvanredan posao, da bi bio stečajni upravnik. Zna li iko ijednog koji je to radio a da nije namešten od strane vlasti? Pristao je da bude ministar u Vučićevoj vladi, iz koje je izašao ne zbog principa, već zbog durenja. Vučić nije prihvatio neke njegove ideje. I na kraju, svađa se sa novinarima, piše saopštenja u stilu SNS-a i ima problem što nije dokazao da je patio porez. O načinu na koji su formirani opštinski odbori DJB i kako je zbog njega Vračar preuzeo SNS tek će se govoriti.

Najstrašniji je profesor Samardžić. Pokušala sam već više puta da skrenem pažnju na njegove neprimerene izjave, vređanje i nipodaštavanje ljudi sa kojima, očito, ima neki lični problem. U svakom tekstu se mrziteljski obrušava na intelektualce koji su podržali g. Jankovića. U odbrani lika i dela premijera on ne bira sredstva. Ne znam odakle mu ideja da je Vučić evropski čovek koji ima samo jedan problem: mangupe u svojim redovima. Samardžić je libertarijanac, pa mi uopšte nije jasno kako ne primećuje da je u Srbiji na delu potpuna razgradnja pravne države. Očito sa svog visoko postavljenog pijedestala, sa koga nam soli pamet, opravdava stav po kome cilj opravdava sve, pa i kršenje Ustava, zakona, urušavanje demokratije i slobodnog društva.

Nadam se da mi nećete ovo uzeti za zlo.

Vaša redovna čitateljka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari