Balša Božović: Gojković da služi građanima a ne interesima SNS 1Foto: tviter; Fonet/Zoran Mrđa

Narodni poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balša Božović poručio je danas u otvorenom pismu Maji Gojković, predsednici Skupštine Srbije da nema parvo da ignoriše zaghteve građana.

Narodni poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balša Božović poručio je danas u otvorenom pismu Maji Gojković, predsednici Skupštine Srbije da nema parvo da ignoriše zaghteve građana.

Pošto je citirao reči zakletve koju su položili poslanici i predsednica Skupštine, Božović je konstatovao da se Gojković zaklela da će služiti građanima, predsednice, a ne svojim stranačkim šefovima i njihovim interesima.

„Umesto da služite građanima, priključili ste se onima koji studente nazivaju narkomanima, pijancima i neradnicima. Iste one studente koji su na ulice izašli, jer su u sistemu koji ste Vi izgradili, njihove roditelje ucenjivali, zastrašivali i pretili im otkazima ukoliko ne glasaju za Vašeg kandidata“, napisao je Božović. On je naveo da Gojković nema pravo da ignoriše zahteve građana, jer je ona izgradila sistem u kom oni svoja prava moraju da traže na ulici, sistem u kom su primorani da joj na trgovima poručuju da im neće oduzeti pravo da biraju.

„Čuvajte institucije, predsednice, poštujte zakon. Da je bilo sve po zakonu, do ovoga ne bi došlo. Da ste omogućili fer uslove za izbore, da ste pošteno brojali glasove, da niste dopustili da ljude ucenjuju i da im prete tokom predsedniиke kampanje, da niste uиinili da zavlada medijski mrak, ne bi bilo ovih desetina hiljada ljudi širom Srbije na ulicama. Imaju jednu poruku za Vas, predsednice – služite građanima i Srbiji, a ne svojoj partiji, napisao je Božović.

„Poštujte narodne poslanike, predsednice. Poslušajte one koji se sećaju zakletve koju smo zajedno položili, da ćemo služiti građanima. Poslušajte nas kada Vam kažemo da ovo možemo i moramo da rešimo u institucijama, a ne na ulici. Da se pogledamo u oči i da kažemo da do ovog bunta ne bi ni došlo da imamo državu koja funkcioniše, koja obezbeđuje i štiti slobodu, jednakost i socijalnu pravdu. Država postoji da bi služila građanima, a ne stranačkim šefovima.

Niste se zakleli Aleksandru Vučiću, predsednice. Zakleli ste se građanima i državi Srbiji i na njih nemate pravo da pljunete. Zato, održite reč, gospođo Gojković. Služite građanima, nemojte biti protiv njih. Služite građanima, ne interesu vrha Srpske napredne stranke. Pustite nas, predstavnike građana, da radimo svoj posao u njihovom interesu i po njihovim zahtevima“, navedeno je u Božovićevom otvorenom pismu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari