Site name

Povodom teksta "Država bez predstavnika u upravi Energoprojekta" (Danas, 1. septembar)

Oni bi kao da preuzmu, a mi im kao ne damo

Konačno se završila cela ta farsa oko Energoprojekta. Od izričitih izjava države o "čuvanju Energoprojekta", preko u najmanju ruku veoma čudnih odluka Komisije za hartije od vrednosti, do konačnog prepuštanja (niz vodu?) celog sistema Energoprojekt.

1

Piše: Miloš Stanojević

05. septembar 2017. 15:30

A u toj priči čak su i sitni detalji farsa. Pa je tako novi Nadzorni odbor, barem u jednom nezavisnom članu, nije konstituisan u skladu sa Zakonom. Ne samo da država nema svoje predstavnike u firmi koju je doskoro kontrolisala, nego je novi vlasnik & Predsednik nadzornog odbora za "nezavisnog" člana postavio sopstvenu sestru. Farsa se nastavlja.

Zakon o privrednim društvima, u svom članu 437, shodnom primenom člana 392 na koji se poziva ("Nezavisni direktor je lice koje nije povezano lice sa direktorima") izričito zabranjuje da nezavisni član Nadzornog odbora bude lice koje je povezano, ne samo sa društvom i Izvršnim odborom, nego i sa ostalim članovima Nadzornog odbora. Kako bi drugačije bio "nezavisan", zar ne?

Ako registrator zadužen za privredna društva u Agenciji za privredne registre dozvoli ovaj upis "nezavisnog" člana, to će biti potpuno u skladu sa celom ovom igrankom koju je država odigrala oko Energoprojekta: "Oni bi kao da preuzmu, a mi im kao ne damo."

 

povezane vesti

Krvava satira

0

Piše: Milan Živković

Vratite veru u državne institucije

0

Piše: Vesna Živanović

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Petar

08. septembar 2017.

Pa cirkus je zavrsen, rekao je sada vec bivsi generalni direktor. Da li je stvarno zavrsen sada ce to biti pitanje za drzavu koja pored Bojovica ima najveci broj akcija. Da li tutnje zajedno Drzava i Bojovic ili je Zorana Mihajlovic otkrila plan podrzavljenje Energoprojekta videcemo narednih nedelja.