Radulović podneo tužbu protiv SNP Nenada Popovića 1Foto: www.mc.rs

Lider Dosta je bilo Saša Radulović podneo je danas tužbu protiv Srpske narodne partije Nenada Popovića povodom neistina i uvredljivih kvalifikacija iznetih u jučerašnjem saopštenju SNP.

Kako se navodi u saopštenju DJB, po već viđenom receptu, Vučićevi korumpirani ministri se ‘’brane’’ saopštenjem u kom iznose laži i klevete na račun Saše Radulovića, a koje odmah prenose Pink i Informer.

„Nema razlike između saopštenja stranke Aleksandra Vulina i Nenada Popovića, a protiv Vulinovog Pokreta socijalista DJB je ranije podneo dve tužbe. Naime, SNP se oglasio pošto je DJB zatražio od tužilaštva da zatraži pritvor za ministra bez portfelja Nenada Popovića kako ne bi uticao na prikupljanje dokaza, i hitno sprovede istragu u vezi sa Popovićevim sakrivanjem imovine vredne najmanje 100 miliona dolara“, ističu u DJB.

Oni dodaju da je uvidom u imovinsku kartu jasno je da je Popović sakrio imovinu od Agencije za borbu protiv korupcije. Radulović je, navode, podneo tužbu zbog sledećih neistinitih tvrdnji iznetih u saopštenju SNP: da je Saša Radulović  vršio „zloupotrebe kao stečajni upravnik preduzeća BIP 2014. godine“; da je „Radulović kao stečajni upravnik BIP-a angažovao udruženje „Pronet“ da zaposlenima u ovom preduzeću pruža ekspertske usluge iz oblasti „celoživotnog učenja“, takozvanog „lajf-koučinga“; da je „BIP je za ove usluge platio Pronetu više od 1,3 miliona dinara iako je u tom trenutku ovo preduzeće već bilo u ogromnim gubicima“; da je čovek „falsifikovane biografije za kojeg je dokazano da u Sjedinjenim Američkim Državama duguje na ime poreza više od milion dolara“; da je „utajivač poreza i lažni borac za prava građana“.

„Radulović nije falsifikovao svoju biografiju. Nikada u svom životu nije zloupotrebio službeni položaj. Niti je utajio porez u SAD, niti je krivično osuđivan, niti se protiv njega trenutno vode krivični postupci. Saša Radulović nikada nije bio stečajni upravnik u privednom društvu BIP a.d. Beograd, niti je angažovao udruženje „Pronet“ da zaposlenima u navedenom preduzeću pruža bilo kakve usluge. Međutim, učestvovao je u istrazi 24 pljačkaške privatizacije uključujući i Minel, gde je dokazao sve ono čega se Nenad Popović plaši. Svi dokazi pljačke nalaze se u tužilaštvu koje godinama ne radi svoj posao. Zemlja opljačkana i osiromašena a do sada niko nije odgovarao za to“, dodaju u DJB.

Oni podsećaju da je Nenad Popović 2005. učestvovao u pljačkaškoj privatizaciji Minela. „Popović je kupio šest Minelovih fabrika koje su bile veliki izvoznici i snabdevači EPS-a. Nekoliko godina kasnije, Popović je založio celokupnu imovinu Minela, uzeo kredite od banaka, taj novac izvukao preko ofšor firmi i pustio Minel u stečaj. Tužilaštvo i policija su znali gde je novac. Međutim, slučaj je završio u fioci Aleksandra Vučića. Na isti način, u fioci Aleksandra Vućića završile su sve pljačkaške privatizacije“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari