U Umci plivaju fekalije po ulicama 1Foto: Stanovnici Zelengorske ulice

Crpna kanalizaciona pumpa na koju su prikačeni i državni vrtić i Dom zdravlja „Simo Milošević“ u naselju Umka, opština Čukarica, u kvaru je od 20. januara.

Redakciji Danasa javila se Snežana Pantić koja je navela da se fekalije danima izlivaju na javne površine , a da za to niko nije zadužen, odnosno kako kaže, nikoga problem ne zanima.

U Umci plivaju fekalije po ulicama 2

– Kod predsednika opštine Čukarica išli su predstavnici Skupštine stanara stambenih zgrada u Zelengorskoj ulici. Međutim, Kolarić je rekao da sa „pravne strane opština nema ništa sa tim, jer  su stanovi  privatni“, otprilike ne zanima ih.  Na istu tu pumpu prikačeni su i Dom zdravlja, Vrtić, i mnogi privatnici, veliki RK market i drugi. Predsednik opštine Čukarica jeste delom možda i u pravu, jer kada su zidane te državne zgrade ta je pumpa zbog njih i postavljena. U među vremenu je sve privatizovano, a novi Dom zdravlja su prkačili na tu pumpu – objašnjava Pantićeva. Ona je dodala i da je naknadno i na pumpu priključen i vrtić, pa  redom svi privatni lokali i kuće što legalno što ilegalno, tako da je to sada ne moguće sagledati.

U Umci plivaju fekalije po ulicama 3

–  Verovatno nije predviđen toliki broj korisnika. Inače,  tih stambenih pet zgrada je sagrađeno 70-ih godina, jedino su one tada i Robna kuća Beteks bili „korisnici“ te pumpe – kaže Pantićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari