Dodik: Pogubna tužba protiv Srbije 1

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je revizija tužbe protiv Srbije apsolutno neprihvatljiva i pogubna po buduće odnose u BiH i u regionu i pozvao je sve srpske stranke, koje su u koaliciji sa SDA, da bez odlaganja napuste zajedničke instritucije.

Bosna i Hercegovina ni u prvom postupku nije imala relevantne dokaze protiv Srbije, a ne verujem da se u međuvremenu došlo do bilo kakvih novih dokaza. Ovo što je naumio bošnjački član Predsedništva je jak dokaz da oni kojima su usta puna BiH uporno i sistematično rade upravo na njenom rušenju, ili bar na pokušaju isterivanja svih nemuslimana iz nje, rekao je Dodik.

On je pozvao predstavnike SDS, PDP i NDP, koji su u koaliciji sa SDA i Bakirom Izetbegovićem na nivou BiH, da bez odlaganja napuste zajedničke institucije do isteka roka predviđenog za mogućnost obnove postupka protiv Srbije, ne čekajući da bošnjački politički vrh donese odluku o pokretanju nelegitimne tužbe protiv Srbije.

Ukoliko Izetbegović ostane pri svom stavu i podrži reviziju postupka protiv Srbije, pozivam SDS, PDP i NDP da trajno napuste zajedničke institucije BiH, što će učiniti i predstavnici SNSD. Mislim da oklevanje stranaka takozvanog Saveza za promene ohrabruje Izetbegovića u ovom, po regionalnu stabilnost, riskantnom i potpuno nepotrebnom potezu, upozorio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari