Poluotvoreno pismo Željku Mitroviću 1

Ispoštovani Željko Mitroviću,

Pokret Ujedinjenih Fantoma PUF šalje ti ovo pismo u znak podrške u tvojoj borbi protiv tvojih (vaših) neistomišljenika, jer kao velikom borcu za slobodu medija ne možemo a da nestanemo u tvoju odbranu. Fantomi ne mogu da ostanu ravnodušni pred takvim literarnim sastavima koje ovih dana čitava javnost ima priliku da čuje. Drago nam je da mladi mogu da čuju lepotu tvoga pisanja, da nešto nauče od tebe i da kada odu iz ove zemlje mogu da pišu slična pisma svojim bližnjima.

Da li ih sam pišeš ili ti neko pomaže Fantomima je svejedno, jer prideve koje koristiš u opisivanju svojih neistomisljenika više ni u Vujakliji ne možeš pronaći.

Svi ti Rodići, Jankovići, Pajtići i Mirkovići koje opisuješ moraju još mnogo knjiga da pročitaju da bi mogli dostojno da ti odgovore. Svi ti danas zavide na magiji koju prikazuješ jer ne može svako da u minut-dva napiše pismo od 15 minuta. Predlažemo ti zato da otvoriš kurs za korespondenciju, kako bi i drugi mogli sutra da uveseljavaju srpsku javnost kroz otvorena pisma.

Iskustvo je bitno u pisanju, a ti ga imaš još iz devedesetih godina kada si u ime Mire pisao predivna ljubavna pisma kojih se mi i dan danas sećamo. Slobodno nastavi sa ovim pisanijima, danas iz Beograda a sutra možda iz nekih drugih mesta naše lepe zemlje (npr. Požarevca, Sremske Mitrovice….), jer pisma su pisma gde god da se pišu. Našu podršku uvek imaš.

S poštovanjem,

Pokret Ujedinjenih Fantoma

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari