Ko su članovi Nacionalnog saveta za Rusiju i Kinu? 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić predsedavao je danas prvom sednicom tog tela.

Članovi ovog Saveta, koji su prisustvovali danas sednici, su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, državni sekretar u ministarstvu finansija Mirjana Ćojbašić, državni sekretar u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević.

Sednici Nacionalnog saveta prisustvovali su i članovi Nacionalnog saveta Ivan Mrkić, Dejan Simić, Milan Tadić, kao i v.d. direktora Kancelarije Nacionalnog saveta Nedeljko Tenjović.

Na prvoj sednici Nacionalnog saveta članovi Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom upoznali su se sa dosadašnjim tokom saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom. Članovi Nacionalnog saveta pozdravili su formiranje novog tela, saglasili se da je zadatak Saveta da koordinacijom rada sa ministarstvima pomogne Vladi Srbije da ostvari efikasniju saradnju sa Ruskom Federacijom i NR Kinom, u cilju rasta i daljeg ubrzanja razvoja Srbije, navodi se u saopštenju.

Članovi Saveta saglasili su se da je redovno međusobno informisanje ključno za dalje unapređenje saradnje Republike Srbije sa Ruskom Federacijom i NR Kinom. Na prvoj sednici članovi Saveta dogovorili su i da se kroz redovne sastanke vrši pregled i ocena usaglašenih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari