Osećam se kao MMF, svaki mesec pomažem državu 1

Godinu dana, najmanje, slušam obećanja i špekulacije o povećanju i nikad većim penzijama.

Toj mantri lojalne novine i ekrani koji verno prate i bezrezervno podržavaju one od kojih penzije zavise prosto se takmiče da obmanu i slude najugroženiju populaciju – penzionere.

Penzioneri ne treba previše da se raduju – nema od toga ništa. Onaj koji nam je pre tri godine unakazio penzije svojim nemoralnim i neustavnim zakonom nikada nije održao nijedno obećanje a većinu stvari dok je činio nije mario za zakone. Setite se koliko mu je trebalo da vrati knjigu!

Neka penzionerska udruženja se dogovaraju da treći rođendan zakona koji ih pelješi „proslave“ organizovanjem tribine sa temom „Zaštita zakonskih prava penzionera“ i javnim protestom ispred Narodne skupštine, Ustavnog suda i Radio-televizije Srbije.

Pojedina sredstva informisanja su saučesnici u otimanju od penzionera jer nikada nisu ozbiljno i kritički progovorili o nakaradnom zakonu kojim je kažnjeno preko sedamsto hiljada penzionera.

Njihova želja a naša sudbina je da sve penzije budu svedene na dvadeset pet hiljada a ako nešto pretekne da ide u njihovu kasu. Treba li penzioneri sa tim da se pomire? Osećam se kao MMF, svaki mesec pomažem državu.

Autor je okrutno opelješeni penzioner

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari