Vratite veru u državne institucije 1

Poštovani gospodine predsedniče, obraćamo vam se u ime građana opštine Paraćin zabrinutih za sudbinu svojih sugrađana, 230 otpuštenih radnika Srpske fabrike stakla, kao i za sudbinu same SFS u Paraćinu, jedine fabrike šupljeg stakla na ovim prostorima.

Za samo par dana navršiće se dva meseca kako otpušteni radnici SFS kucaju na sva vrata nadležnih institucija u nadi da će se neko smilovati da ih sasluša i da će neko shvatiti ozbiljnost problema o kome govore.

Mi se nećemo nikom drugom obraćati već Vama i samo Vama. Kako ne bismo traćili vaše vreme, mi Vas danas nećemo pitati kako je to nekoj firmi osnovanoj u februaru ove godine sa 1000 dinara osnivačkog kapitala pošlo za rukom da otera u stečaj fabriku sa 110 godina tradicije. Nećemo Vas pitati ni ko je vlasnik SFS-a, ni da li je gospodin Cvetan Vasilev pronašao način da nadmudri Vas, nas i celu Srbiju. Nećemo Vas pitati kome je još, sem uvozničkom lobiju, u interesu odlazak ovog giganta u stečaj.

Još mnogo toga možemo da ne pitamo, ali pitaćemo samo šta ćete vi kao predsednik Republike Srbije uraditi da otpuštenim radnicima, građanima opštine Paraćin, vratite veru u državne institucije. Radnici čekaju, mi čekamo, svojom peticijom koja je stigla i na Vašu adresu tražili su od Vas i od Vlade Republike Srbije da preduzmete sve u okviru svojih nadležnosti da pomognete otpuštenima, zaposlenima i opstanku Staklare u Paraćinu. Radnici Peticijom od Vas i Vlade RS zahtevaju revidiranje stečajnog postupka, kao i kontrolu nad radom stečajnog upravnika i Privrednog suda u Kragujevcu.

Gostujući na TV „Pink“, rekoste da se nećete oglušiti o molbe radnika, te naše Otvoreno pismo nije do ništa drugo već jedan mali podsetnik na Vaše obećanje. Mislimo da je suvišno da Vas podsećamo da su baš ti, otpušteni radnici, Vaši poslodavci i da oni s pravom očekuju Vaše lično angažovanje o rešavanju ovog, po mnogim segmentima misterioznog problema.

Autorka je predsednica Udruženja „Pokret dostojanstvenih“, Paraćin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari