Poštenjačina na čelu političke mafije 1Foto: Fonet/Nenda Đorđević

Svi partijski propagandni centri SNS, od dnevnih novina „Informer“ do TV PINK, neprestano rade na medijskom mitu o političkom i svakom drugom poštenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Posebno je zanimljivo da o sebi kao velikom poštenjačini često govori i sam Vučić, iako dokaza njegovog poštenja nema. Naime, sve što je u politici uradio u poslednjih 10 godina bilo je krajnje nepošteno. Krenimo redom.

Svoj novi politički život započeo je rasturanjem SRS i napuštanjem ideologije u koju je do tada verovao – svojevrsnim oceubistvom svog političkog oca i kuma Vojislava Šešelja. Dakle, u osnovi njegovog političkog uspeha nalazi se izdaja kao nepoštenje prve vrste.

Prvi novac za stvaranje i razvoj SNS uzeo je iz raznih kriminalnih i mafijaških izvora, uz posebne dilove sa Milom Đukanovićem, Stankom Subotićem i zapadnim centrima moći. Da bi došao na vlast bio je spreman na sve: od uzimanja prljavih para do pravljenja prljavih političkih dogovora.

Na vlast je došao na talasu velikih obećanja o borbi protiv kriminala i korupcije i više stotina medijskih hapšenja. Posle pet godina vlasti nema pravosnažnih sudskih presuda niti se u zatvoru nalazi bilo ko od političara i tajkuna koji su nas opljačkali. Sudovi su oslobodili svih optužbi Vučićeve bliske prijatelje i finansijere Mlađana Dinkića, Bogoljuba Karića i Stanka Subotića.

Građane je više puta slagao ne ispunjavajući krupna predizborna javno izgovorena obećanja: da nikada neće smanjiti penzije, da će cena struje biti manja, da će graditi jeftine stanove, da će smanjiti broj državnih agencija i ministarstava, da će ispitati sve pljačkaške privatizacije i doneti zakon o poreklu imovine, da se nikad neće kandidovati za predsednika Srbije, da će primati građane svake nedelje, da će izaći na TV duel političkim protivnicima…

Posebno je nepošten Vučićev odnos prema medijima, jer stalno javno priča da nema nikakav uticaj na medije, a zapravo je sve vreme ostao samo ministar informisanja i cenzor svih medijskih sadržaja koji mu se ne sviđaju. Političkih emisija i TV debata u Srbiji više nema.

Posebnu senku na Vučićevo lično poštenje baca prazna priča o tome da on i njegova porodica žive od plate premijera ili predsednika države koja ne prelazi 100.000 dinara, kad od tih para ne mogu da se finansiraju samo školarine njegove dece u privatnim školama. Jasno je da Vučić ima dodatna primanja koja nije prijavio. Jedino moguće obrazloženje od čega živi je da dobija keš iz svih kriminalnih i koruptivnih aktivnosti njegovog najbližeg bratskog i kumovskog okruženja i više mafijaških klanova u SNS. Posebno je licemerno, nemoralno i nepošteno, kao i uvredljivo za zdrav razum, da nam se kao veliki poštenjačina predstavlja neko ko se zapravo nalazi na čelu političke mafije.

Autor je predsednik Dveri i narodni poslanik u Skupštini Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari