Rodić ulazi u politiku 1Foto: Kurir

Predsednik Adrija Medija Grupe (AMG) Aleksandar Rodić odlučio je da se bavi politikom i ocenio u saopštenju da se „Srbija diže protiv autokratije“ i da taj „proces nikada niko nije mogao da zaustavi“.

On smatra da su građani Srbije izmanipulisani, uplašeni i osiromašeni, „porobljeni u državi koju je zarobila jedna partija, SNS“.

„Vladavina Aleksandra Vučića je simbol manipulacije, pretnji i korupcije“, tvrdi Rodić i predviđa da će „u istoriji jednog dana pisati da je to bila najgora vlast u Srbiji“.

„Najveći broj političkih stranaka danas je samo dekor u pozorištu u kome su odavno podeljene uloge“, ocenio je Rodić, koji smatra da je „politički ološ stavio pod kontrolu sve medije“.

„Vreme je da se stane na put ovoj lažnoj stvarnosti u kojoj žive građani Srbije“, napomenuo je Rodić i konstatovao da nije „po ukusu intelektualaca“, a da ga „ne vole ni političari u Srbiji“.

Rodić ističe da ima hrabrost da uđe u političku borbu, da ima znanje, sposobnost da stvara i da danas predvodi „najveću medijsku kompaniju na Balkanu“.

„Zato sam odlučio da se bavim politikom. Srbija se diže protiv autokratije i taj proces nikada niko nije mogao da zaustavi“, navodi na kraju saopštenja Rodić.

Inače, on je danas ranije u saopštenju rekao da „kabinet Aleksandra Vučića drži u potpunoj pokornosti televizije u Srbiji“.

Otkako je dnevni list Kurir na naslovnoj strani objavio tekst o finansiranju „privatne vojske navijača preko Elektroprivrede Srbije“, Vučić se, prema oceni Rodića, „odlučio za svoj razrađeni mehanizam – cenzuru“.

„Svim medijima koji u programu imaju rubriku ‘pregled štampe’ i koji su do sada čitali šta objavljuje Kurir, stiglo je interno uputstvo iz kabineta da se svako pojavljivanje lista Kurir zaustavi“, tvrdi Rodić.

Kurir u zasebnom tekstu objavljenom na sajtu ovog dnevnog lista „saznaje“ i da je Vučić „naredio direktoru BIA Bratislavu Gašiću da stavi pod prismotru predsednika kompanije Aleksandra Rodića, kao i nekoliko članova uređivačkog kolegijuma, i da ih prisluškuje“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari