Uputstvo Lučkih kapetanija 1Zemun Foto: Dejana Majstorović

Lučke kapetanije u Srbiji. u zajedničkom saopštenju, obavestile su vlasnike čamaca i splavova da najkasnije do 30. novembra izvezu čamce na obalu i dodatno zaštite splavove, kako bi se osigurala bezbednost na rekama u zimskim uslovima i sprečila moguća šteta.

Izvlačenje čamaca na obalu, kao i pričvršćivanje i neprekidni nadzor nad splavovima i splav-kučicama, neophodni su zbog otežanih uslova plovibe tokom zime, kao posledica niskih temperatura i potencijalne pojave leda na rekama.

Blagovremenim preduzimanjem mera u skladu sa Zakonom o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i nalozima lučkih kapetanija sprečiće se situacija da u nepovoljnim vremenskim uslovima na rekama budu ugroženi ljudski životi ili bude pričinjena materijalna šteta, uz izricanje zakonom predviđenih kazni licima odgovornim za bezbednost plovila.

Zajedničko saopštenje o merama koje je potrebno preduzeti uoči zimske sezone 2017/2018. godine uputilo je 12 lučkih kapetanija na teritoriji Srbije: u Apatinu, Bezdanu, Beogradu, Velikom Gradištu, Kladovu, Novom Sadu, Pan?evu, Prahovu, Senti, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Titelu, navodi seu saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari