Demonstranti hoće da izbegnu susret sa navijačima 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Protest protiv diktature, koji će početi danas u 18 časova, na platou ispred Skupštine Srbije, promeniće rutu šetnje demonstranata zbog fudbalskog derbija.

Kako bi izbegli susret sa navijačkim grupama, logističari Protesta protiv diktature, povešće demonstrante u šetnju izmenjenom trasom – najpre na Slaviju – ne bi li prošli tuda dok su navijači još na stadionu. Podsetimo, od 17.30 na stadionu „Rajko Mitić“ igra se 154. večiti derbi, duel između Crvene zvezde i Partizana.

Na Fejsbuk stranici Protesta protiv diktature piše da „u svetlu dogovora na Facebook grupama i uzevši u obzir druga dešavanja u Beogradu tokom dana, prateći dobošare i glavni transparent, kretaćemo se rutom Skupština – Pravni fakultet – Beogradska – Slavija – Terazije – Knez Mihailova – Pariska – Studentski trg – Trg Republike – Skupština“.

Takođe, Protest protiv diktature obratio se sugrađanima sledećim rečima: „Dragi sugrađani, roditelji, bake i deke, komšije, znamo da vas nervira popodnevni zastoj u gradu i da onima koji se vraćaju sa posla, a nemaju snage za protest, oteža dan. Kao generacija koja je rođena, odrasta i, ako se nastavi sa ovakvom politikom, živeće u konstantnoj društvenoj krizi, molimo vas za razumevanje i pozivamo na solidarnost. Mi ne želimo lidere, nismo tu zarad lične promocije i ne verujemo onima koji su trideset godina u politici. Mi ne verujemo da izbor postoji ako si ucenjen i ne verujemo u pobedu na izborima zasnovanu na ucenama. Mi želimo da običan čovek ne strahuje da li će imati da prehrani porodicu ako se ne povinuje nasilnicima na vlasti. Želimo da svako učestvuje u svojoj zajednici i da zajedno gradimo društvo u kom će svako moći da živi od svog rada. Želimo da niko ne bude gladan i bez doma“.

Kako je više puta najavljeno, učesnici demonstracija očekuju da večeras bude najmasovniji odziv u proteklih šesnaest dana, od kada se svako veče održava Protest protiv diktature.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari