Jeremić: Srušiće se kao kula od karata 1Foto: FoNet/CIRSD

Kada dožive prvi izborni poraz, a na beogradskim izborima mogu da izgube, vlast Srpske napredne stranke će krenuti da se ruši kao kula od karata, izjavio je večeras predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić na skupu u beogradskoj opštini Stari Grad.

Kako je saopšteno iz njegovog tima, Jeremić je istakao da opozicija ima više glasova od pozicije u prestonici.

“U Beogradu će se voditi velika politička bitka, ovde vlast ima manje glasova i pokušaće da uradi sve da prevare i ukradu. Ali neće moći. Svako ko se obaveže da posle izbora neće sa naprednjacima može da bude u zajedničkom frontu sa nama“, ocenio je on.

Jeremić je istakao da u novoj Srbiji kao najvažnije treba doneti zakona o lustraciji i zakon o poreklu imovine.

“Povratak pristojnosti i civilizovanog dijaloga u javni prostor je neophodan i to će biti prioritet nove stranke. Bićemo stranka centra koja će se zalagati za neprikosnovenu vladavinu prava”, istakao je Jeremić.

Jeremić je rekao da Srbiju danas vode najgori ljudi.

“Najgori gradonačelnik Beograda u istoriji, najgori direktor EPS, najgori direktor BIA. Duboka moralna i vrednosna kriza u zemlji u kojoj Palma deli milostinju”, naglasio je on.

On je rekao da će nova politička organizacija, koja će biti osnovana u oktobru, svom snagom podržati domaću privredu i domaće preduzetnike.

Aktuelna vlast svesno vodi pogubnu ekonomsku politiku – hoće da ljude drži na minimalcu, zavisne od milostinje vlasti i bez snage da se usprave. Žele robove, ne dostojanstvene i ponosne gradjane. Ovaj režim želi da izgubimo nadu, da se predamo, izjavio je Jeremić.

Medjutim, naglasio je, tako neće biti, jer politička stranka koja će biti osnovana donosi nešto novo u Srbiju.

Ne igramo na deo kolača, na lidera opozicije, na nerešeno – ova ekipa igra samo na pobedu, poručio je Jeremić.

Kao bivši predsednički kandidat rekao je da će 200 hiljada glasova koje je dobio na aprilskim izborima biti broj koji će ubuduće rasti, jer, prema njegovim rečima, nijedna druga politička snaga neće imati konkretniju i progresivniju viziju Beograda i Srbije od stranke koju će osnovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari