Erdogan u poseti Srbiji 1Foto: Preentscreen

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigao je noćas u Beograd, a na Aerodromu „Nikola Tesla“ svečano ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, preneo je RTS.

Erdogan boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji tokom koje će razgovarati s najvišim državnim zvaničnicima i učestvovati na Srpsko-turskom poslovnom forumu, a u sredu će posetiti i Novi Pazar.

Akcenat posete će biti na ekonomiji. Turska preduzeća investirala su više od 110 miliona dolara u našoj zemlji, a u poslednjih nekoliko godina otvoreno je više fabrika. Stiže i 185 privrednika, pa se čekuje potpisivanje novog Sporazuma o slobodnoj trgovini dve zemlje, kao i potpisivanje ugovora o dolasku nekoliko turskih kompanija u Srbiju.

Kako je najavljeno, ispred Palate Srbije danas u 11 sati biće svečani doček turskom predsedniku posle koje razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U Palati Srbija sastaće se delegacija dve države, posle čega će biti potpisani međudržavni sporazumi i konferencija za novinare Vučića i Erdogana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari