Marinika Tepić: Prete mi najviše Vacić i Lovreković 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Podnela sam prijavu policiji zbog organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobijam od pojedinih desničarskih grupa nakon pitanja koje sam postavila – šta fašista DŽim Doson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem?

Morala sam na kraju sama to da uradim, pošto republički tužilac nije, a trebalo je. Smatram da je već po samom saznanju o višednevnoj javnoj intenzivnoj hajci protiv mene, a poslednjih dana i pretnjama smrću na javnim portalima, tužilac trebalo odmah adekvatno da reaguje po službenoj dužnosti i naloži istragu. Sada je više neće moći izbeći uprkos činjenici da država žmuri nad tim iz jednostavnog razloga što je vladajući režim, ispod maske, zapravo i ideološki, i po delovanju, izuzetno blizak ekstremnoj desnici, kaže u razgovoru za Danas Marinika Tepić, poslanica Nova stranke.

* Da li je već nešto preduzeto na vašoj zaštiti?

– Ne znam. Policiji sam se obratila preksinoć. Ona će dalje postupiti onako kako joj naloži tužilac, pretpostavljam ništa više od toga, a verujem ni ništa manje.

* Koliko ste ozbiljno shvatili pretnju – „N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi“?

– Tačno onako kako znače reči pretnje koje ste citirali. Deo toga su i reči da me treba ućutkati sad ili nikad. Nadam se da ne očekujete od mene da ću vam reći da to zapravo znači nešto drugo kao na primer mlaćenje prazne slame desničara u dokolici. Ova pretnja je mnogo ozbiljnija i direktnija nego igrokaz sa atentatima na Aleksandra Vučića, bilo u slučaju „Jajinci“ ili na Topčiderskoj zvezdi.

* Ko vam to preti i zbog čega?

– Prednjači nekadašnji poznati radnik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miša Vacić, koga je, po sopstvenom priznanju, direktor i ovlašćeno lice Marko Đurić zaposlio u ovoj službi Vlade Srbije na preporuku srpskog naroda sa KiM. Za njim trči, ali ga i prestiže upravo pretnjama smrću Tomislav Lovreković, „novinar“ iz Novog Sada, blizak Trećoj Srbiji i Miši Vaciću, omiljeni proizvođač najgnusnijih tekstova protiv mene. U stopu ih svakodnevno prate brojni desničarski portali i grupe.

* O boravku DŽima Dosona u Srbiji postavili ste i poslaničko pitanje. Da li ste dobili neki odgovor iz Kancelarije za Kosovo? Šta kaže Marko Đurić?

– Od direktora Vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića dobila sam pisani odgovor na moje pitanje postavljeno prvi put 2. novembra, u kome navodi da niko od zaposlenih u toj državnoj službi nema nikakva saznanja o licu koje je predmet mog pitanja. Sledeće pitanje koje sam postavila u parlamentu bilo je zašto je Marko Đurić slagao, jer sam došla sa dokazom o tome – fotografijom koju je lično Doson objavio, a na kojoj je on u zagrljaju sa Mišom Vacićem i Nikom Grifinom upravo u službenim prostorijama Kancelarije za KiM Marka Đurića, odnosno Vlade Srbije. Nakon toga Đurićev muk, odgovora nema, ali onda kreće ova hajka od njegovih saboraca desničara.

* Ko je zapravo DŽim Doson?

– Doson i Nik Grifin su članovi ultradesne Britanske nacionalne partije, a istovremeno, kada je reč o Srbiji, najfrekventniji su saradnici Nacionalnog srpskog fronta, čiju zabranu tražim. Upravo danas smo Zoran Živković i ja podneli republičkom tužilaštvu inicijativu za zabranu delovanja ove organizacije, za koju smatramo da je paravan za profašističko delovanje Gorana Davidovića i njegovih pristalica. Nik Grifin je pred britanskim sudom osuđen zbog objavljivanja rasističkih sadržaja. Grifin i Doson poznati su u međunarodnoj zajednici kao negatori Holokausta i lica koja šire islamofobiju. Obojici je 2017. godine zabranjen ulaz u Mađarsku, Grifinu kao licu koje „predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost“, a Dosonu kao „nepoželjnom licu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari