Ministar privrede Saša Radulović i vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Ivan Simič dobitnici su priznanja Reformator godine za 2013. koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).


Kako je saopšteno, Saša Radulović „reformator godine“ u kategoriji „ministar“, najviše je doprineo popravljanju poslovnog ambijenta u Srbiji u ovoj godini. On je zaslužan za pokretanje inicijative za izmenu četiri sistemska zakona koji bi trebalo značajno da olakšaju uslove poslovanja, a napravio i veliki pomak u jačanju transparentnosti rada i trošenja sredstava poreskih obveznika, navodi se u obrazloženju.

Ivan Simič, „reformator godine“ u kategoriji „rukovodilac regulatornog tela“, pokrenuo je vitalne projekte i inicijative kako bi obezbedio lakši administrativni postupak prijave poreza, vidljivost u radu Poreske uprave i ambijent za dalje reforme poreskog sistema. Inicirao je i projekte objedinjavanja naplate poreza i doprinosa, onlajn prijavu PDV-a i poreza na imovinu, kao i kontrolu kineskih radnji, a započeo je i pripreme za unapređenje sistema fiskalizacije, kažu u NALEDU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari