Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 4.29
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

03/11/2013 19:18 | Beograd

Internet radio „Snaga naroda“ ponovo emituje program

Autor: J. T.

Beograd - Nezavisni internet radio „Snaga naroda“, koji je pokrenuo Pokret Dveri, juče je ponovo počeo da emituje program uživo. Prošlog četvrtka u ovaj radio, posle nepunih 48 sati rada, upala je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), prekinula program i odnela opremu, a potom upala i u centralnu kancelariju Dveri.

Boško Obradović, član Starešinstva Dveri, kaže za naš list da ovaj pokret do juče nije dobio nikakvo objašnjenje od državnog i policijskog vrha Srbije zbog čega je policija upala u prostorije jedne političke organizacije, čime se krše prava političkog rada i opozicionog delovanja. On najavljuje da će Dveri danas zatražiti do zaštitnika građana i BIA da saopšte da li se „dveranima“ prisluškuju telefoni i kontroliše elektronska komunikacija.

- Obratili smo se predsedniku Srbije, premijeru, vicepremijeru, Ministarstvu telekomunikacija, RRA, MUP - svima koji su u ovoj akciji učestvovali, da nam kažu kako je moguće da se u 21. veku izdaje nalog za ukidanje internet radija, iako za to nema uporišta ni u jednom zakonu. Očekivali smo da će zbog ovog skandaloznog upada policije u radio i prostorije jedne opozicione političke organizacije reagovati relevantne državne institucije i stranke. Dobili smo ćutanje, čak i ozbiljne opozicije, kakvom se smatraju DSS, DS i SRS - kaže Obradović.

On ističe da „pritisak režima na Dveri traje već nekoliko nedelja - od napada na njegovu porodicu, obaranja zvaničnog sajta Dveri do upada u prostorije radija i samog pokreta“. Obradović smatra da aktuelna vlast time želi da „uguši svako kritičko i opoziciono mišljenje u Srbiji, pre svega kada je reč o izdaji KiM i lažnim kosovskim izborima, ali i zbog predstojećih opštinskih izbora na Voždovcu, gde će na listi Dveri prvi put biti ceo udruženi nacionalni front, mimo DSS i SRS“.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)