Komentari: 1
Ostavite komentar
Ocena: 3.67
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

15/08/2013 18:43 | Beograd

Odeljenja sa manje od 15 đaka

Autor: V. A.

Beograd - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražiće od Ministarstva prosvete da omogući formiranje odeljenja sa manje od 15 učenika i tako omogući učenicima da upišu srednju školu i obrazovni profil na koji su raspoređeni. Nije u redu da ta deca budu diskriminisana u odnosu na đake koji su upisani u popularne škole preko predviđene kvote. Kao što su tim školama dozvolili proširenje, tako bi i srednjim stručnim školama trebalo da omoguće da imaju i odeljenja sa manje od 15 đaka - izjavio je za Danas Dragan Matijević, predsednik Unije, nakon jučerašnje sednice Predsedništva tog sindikata.

Matijević kaže da još nema podataka o broju prosvetnih radnika koji će od jeseni biti tehnološki višak, ali da se procenjuje da će na tom spisku biti oko 700 zaposlenih. Juče je istekao rok do kada su škole morale da dostave podatke o viškovima Ministarstvu prosvete, ali u tom ministarstvu još nemaju tačne brojke. Unija je za 24. avgust zakazala sednicu Glavnog odbora, na kojoj će biti precizirane dalje aktivnosti.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (1)

miramira | 16/08/2013 12:50

Broj preporuka: 8 Preporuči Predloži za brisanje

Zasto novinari umesto da istrazuju, samo prenose vesti! Mogli biste da proverite u beogradskim gimnazijama ili medicinskim skolama koliko ima ucenika. Najrealnija slika je posle pdvog oktobra. Tada mozete videti 45 ucenika po odeljenju, trecinu upisanih po "posebnim" kriterijumima, sto znaci preko veze u Ministarstvu I bez dovoljnog broja bodova. To je korupcija koju mogu videti samo oni koji se time posebno pzabave.