Imajući u vidu članak „Malovićeva neće u advokaturu“, objavljen u Vašem dnevnom listu dana 13. aprila 2015. godine, molimo Vas da objavite sledeću informaciju u cilju objektivnog i nepristrasnog informisanja javnosti.


Procedura upisa gospođe Snežane Malović u Imenik advokata Advokatske komore Vojvodine nije ni po čemu „jedinstven postupak“ niti se razlikuje od postupka za upis bilo kog drugog kandidata. Na osnovu člana 91 stav 1 tačka 10 Statuta Advokatske komore Vojvodine, Ogranak AKV „daje mišljenje povodom svake molbe sa svog područja za upis u Imenik advokata“. Ogranak Advokatske komore Vojvodine u Subotici je postupao u skladu sa svojim statutarnim ovlašćenjima, na osnovu zahteva matične Advokatske komore Vojvodine, koja ovaj dokument pribavlja po službenoj dužnosti. O sadržini mišljenja Ogranka AK Vojvodine u Subotici je, inače, bilo najviše polemike u tekstu.

Ako se po nečemu uopšte može istaći jedinstvenost u proceduri upisa, to je medijska pažnja koju je prijava gospođe Malović dobila a koju sada, bez razloga, dobija i njeno povlačenje. Ostali aspekti procedure upisa u Imenik advokata odvijali su se u skladu sa Zakonom o advokaturi, Statutom Advokatske komore Srbije i Statutom Advokatske komore Vojvodine. Stoga, ostavljamo bez komentara navode članka koji, na bilo koji način, dovode rad Advokatske komore Vojvodine u odnos sa politikama, dnevnim događajima, državnim čelnicima i slično. Izlišno ih je komentarisati.

Indikativno je, međutim, da se članak sa navodima i citatima iz pisma koje je Snežana Malović uputila Upravnom odboru Advokatske komore Vojvodine pojavio u Vašem listu dan pre nego što je uopšte pismo gospođe Malović prispelo u Advokatsku komoru Vojvodine dana 14. aprila 2015. godine.

Srđan Sikimić,

predsednik Advokatske komore Vojvodine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari