Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je Danasu da će se odazvati pozivu Višeg suda u Beogradu da bude saslušan u parničnom postupku koji je lider radikala Vojislav Šešelj pokrenuo protiv lista Blic.

Šešelj je nakon ročišta rekao novinarima da je sud doneo odluku da na sledećem ročištu, koje će biti održano u septembru, sasluša Ivicu Dačića i nekadašnjeg direktora Bezbednosno-informativne agencije Sašu Vukadinovića.

Lider radikala je rekao da je potpuna izmišljotina lista Blic da je pre pet godina iz Haškog tribunala naručio ubistvo predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Prema njegovim rečima, on nikada nije upoznao pripadnike Zemunskog klana – Luku Bojovića i Miloša Simovića, koji su prema spornom tekstu trebali da izvrše atentat na Nikolića po njegovom nalogu. Šešelj je dodao da mu je tekst Blica naneo veliki duševni bol i patnju.

Sud je doneo odluku da se na sledećem ročištu kao svedoci saslušaju Ivica Dačić, koji je u trenutku objavljivanja teksta bio na funkciji ministra unutrašnjih poslova, i Saša Vukadinović, koji je tada bio na čelu BIA. U kratkom odgovoru Danasu sadašnji šef diplomatije Ivica Dačić je rekao da će „naravno“ da se odazove pozivu suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari