Pripremno ročište u procesu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića počelo je juče u Specijalnom sudu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Dulić je optužen sa svojim zamenikom Nebojšom Janjićem i bivšim direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom da je prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže preduzeću „Nuba invest“ pribavio imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara. Zaprećena im je kazna od dve do 12 godina zatvora. Svi optuženi se brane sa slobode, a pre početka postupka Dulić je ispred Specijalnog suda rekao da se protiv njega vodi politički proces i da jedva čeka da rasturi optužnicu.

– Jasno je da se od velikog slučaja ovde radi o jednom banalnom slučaju jer je pet optužnica do sada propalo, a ja jedva čekam da rasturim ovu optužnicu, da pobedim u ovom procesu, da skinem ljagu sa svog imena i da nastavimo život, rekao je Dulić i dodao da nikada nije počinio nijedno krivično delo, niti se bavio kriminalom i da je siguran da će to i dokazati. Kako navodi, veruje u pošteno suđenje i poručuje da će njegov slučaj biti ispit za sposobnost našeg pravosuđa da bude na evropskom nivou.

– Veoma sam srećan što ovaj politički iskonstruisan i tabloidno montirani proces najzad ulazi u finale, rekao je Dulić. On je naglasio da iza tog političkog progona stoje „oni koji su danas na vlasti“.

– NJima je bilo u interesu da se svi ministri iz bivše vlasti kriminalizuju, kod nekih su uspeli a kod nekih ne, rekao je Dulić.

Na kraju pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari