Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je juče da nije tačno da Prvi osnovni sud u Beogradu ne uspeva da mu uruči tužbu Dragana Šutanovca, bivšeg ministra odbrane i funkcionera DS. Kako je Gašić rekao novinarima u kasarni „Dedinje“, sud mu tužbu šalje na adresu koja nije njegova.

– Šutanovac pokušava da pošalje poziv a da se ne desi suđenje jer zna šta će na tom suđenju biti – istakao je Gašić. On je dodao da neko „igra svoje igre“ i da nije njegov problem to što tužbe šalje na adrese na kojima on ne može da ih primi, a ne tamo gde piše da je njegova adresa stanovanja.

Podsetimo, Gašić je na sednici skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti optužio Šutanovca za kupovinu i nezakonitu upotrebu sistema za prisluškivanje, kao i da je prisluškivao tadašnju opoziciju, kolege iz DS i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Nakon toga je Šutanovac podneo privatnu tužbu protiv Gašića.

Šutanovac je juče na svom Fejsbuk profilu preneo tekst portala Opozicionar.rs u kojem se navodi da „sud nažalost nije u mogućnosti da uruči tužbu zato što se Gašić navodno ne nalazi ni na radnom mestu u Ministarstvu odbrane niti na adresi gde je prijavljen“. Kako se ističe, tužbeni zahtev iznosi četiri miliona dinara na ime nematerijalne štete, povrede časti i povrede ugleda.

Opozicionar navodi da je Prvi osnovni sud poslao dopis advokatu Dragana Šutanovca sledeće sadržine: „Obaveštavamo vas da tužbu koju ste podneli ovom sudu 2. 3. 2015. nismo uspeli da uručimo tuženom Bratislavu Gašiću ni preko Ministarstva odbrane Republike Srbije ni preko Vlade Republike Srbije. Nalaže vam se da u roku od 15 dana dostavite adresu za tuženog (prebivališta odnosno boravišta) ili JMBG kako bi sud eventualno službenim putem od nadležnog MUP-a zatražio za istog pod posledicama propuštanja“.

inistarstvo odbrane je odgovorilo Prvom osnovnom sudu da ovo „nije poslodavac gospodina Gašića već da je to Vlada Republike Srbije“. S druge strane, u dopisu iz Vlade, koje je potpisao generalni sekretar Novak Nedić, rečeno je da „imajući u vidu da tuženi Bratislav Gašić nije na adresi Vlade u Ul. Nemanjina br. 11 u Beogradu, u prilogu se vraćaju originali dostavljene dokumentacije“ i ukazuje da ih tuženom treba dostaviti na način propisan odgovarajućim odredbama Zakona o parničnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari