Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko bosa u Srbiji, pušten je posle privođenja u Kotoru. Kako javljaju podgoričke Vijesti, on je sa papirom preko lica napustio stanicu policije sa suprugom i još jednom mlađom ženskom osobom. Kosmajčeva supruga je prilikom izlaska tražila od novinara da ih ne fotografišu i da ih „ostave na miru“.


– Ovo je medijski linč naše porodice, naše dece, koja su zaista posebna deca. Molim vas, ostavite nas na miru, kazala je ona i ušla u „golf“ beogradskih registarskih oznaka, kojim su sve troje otišli. Kosmajac je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, te nakon toga odveden u odeljenje bezbednosti policije. On je priveden zbog sumnje da je falsifikovao isprave.

Kosmajac je preksinoć priveden na informativni razgovor u kotorsku policiju, a mediji u Podgorici su spekulisali da će Kosmajcu službenici MUP-a uručiti rešenje o otkazu boravka i zabraniti ulazak u Crnu Goru.

Kosmajac, kojeg je srpski premijer označio glavnim regionalnim narko bosom, ušao je legalno u Crnu Goru, ali su u policiji odlučili da ga pozovu u Kotor i saslušaju u svojstvu građanina. On je na razgovor u policiju priveden kao bezbednosno interesantna osoba. Izvori „Vijesti“ saopštili su da je Kosmajac nakon dolaska na Crnogorsko primorje nameravao da ode u svoju luksuznu kuću u mestu Strp, između Risna i Morinja, gde je dva dana boravio i sredinom juna. Za Kosmajcem ne postoji međunarodna poternica.

Srpski premijer je za Kosmajca kazao i da je „bog i batina“ i da je sarađivao sa mnogima u policijama i službama regiona. Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari