Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je zatvorsku kaznu Darijanu Musiću, osuđenom za ubistvo Vladislave Červenko, sa 40 na 35 godina. Kako stoji u obrazloženju presude, sud je delimično usvojio žalbe Musićevih branilaca i osudio ga na kaznu zatvora od 35 godina jer je „našao da je prvostepeni sud propustio da ceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv“.


– Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi Višeg suda u Novom Sadu. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud propustio da ceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv, što uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja u porodici, utiče na stepen njegove krivice, pa ga je uz postojanje svih drugih otežavajućih okolnosti osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina – navodi se u saopštenju suda.

Sestra ubijene Vladislave Červenko, Tanja Červenko, za naš list kaže da je neverovatno da se sud poziva na Musićevu uračunljivost, jer postoje medicinska veštačenja koja tvrde suprotno.

– Nažalost, živimo u takvoj zemlji gde se ne zna zašto postoje ovakvo sudstvo i sudije. Apelacioni sud nas je izložio novim suočavanjem sa monstrumom. Na osnovu čega mu je sada smanjena kazna, postoji lekarska dokumentacija koja govori da je Musić bio uračunljiv, a sudije pređu preko jednog takvog dokumenta. Šta druge porodice, koje su izgubile decu, mogu da očekuju – rekla je Tanja Červenko za Danas.

Musić je bio osuđen na 40 godina zatvora, zbog optužbe da je sa umišljajem, na svirep način, 12. novembra 2012. ubio svoju devojku Vladislavu Červenko.

Potvrđena kazna za ubistvo Marije Cimbal

Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je kao neosnovane žalbe okrivljenog Vrekić Vaskrsija i njegovog branioca i potvrdio presudu Višeg suda od 40 godina zatvora za ubistvo Marije Cimbal u februaru 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari