Hajde pokaži ko unosi mobilne telefone i ko uzima pare za radno mesto i tretmane osuđenim licima – ko uzima hiljadu evra – upitao je 24. februara psa lutalicu Željko Krstić, sociolog zaposlen u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, dok je sa kolegama iz zatvora čekao autobus. Zbog toga će mu naredna plata biti smanjena za 30 odsto, navodi se u rešenju disciplinskog postupka koje mu je dostavljeno pre dva dana.

U rešenju u koje je Danas imao uvid stoji da je Krstić time što je razgovarao sa psom lutalicom „povredio član 266 tačka 16 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija koje se odnosi na ponašanje koje šteti ugledu Uprave“.

Inače, Krstić je svega dva dana pre nego što mu je uručeno rešenje o umanjenju plate u listu Danas objavio autorski tekst pod nazivom „Zatvorski vaspitači na udaru“, u kom se osvrnuo na to kako se u KPZ Valjevo disciplinski postupci zloupotrebljavaju i kako njihov ishod isključivo zavisi od volje upravnika zatvora.

Svetlana Veselinović, zamenica upravnika KPZ Valjevo, potvrdila je ovu informaciju za Danas, ali je istakla da „nije sve crno-belo“.

– Tačno je da je disciplinski kažnjen smanjenjem plate. To je jednokratno upozorenje. On je svojim čudnim glasnim razgovorima na račun rada Uprave narušio njen ugled. To je minimalno što smo mogli da učinimo da zaštitimo ugled Uprave – rekla je Veselinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari