Miroslav Mišković, vlasnik „Delte“, juče je na početku suđenja tražio od sudije da dozvoli optuženima da sede u sudnici jer se ne greje deo za optužene.

– Sudija, ovde je hladno i grejanje ne radi. Da li možemo da pređemo u sudnicu, pitao je Mišković povišenim tonom, jer nije bio ispred mikrofona, već se sudiji obratio sa ulaza zastakljenog dela za optužene. Sutkinja Maja Ilić, koja vodi objedinjeni postupak po optužbama za malverzacije u putarskim preduzećima i u fabrici FAM, odgovorila mu je da ne viče na nju.

– Ovo je moje radno mesto i poslednje što ću dozvoliti jeste da se neko izdire na mene, rekla je sutkinja Ilić i zatim dozvolila optuženima da pređu u sudnicu.

Advokat Aleksandar Popović, branilac Miškovića i Predraga Filipovića iz „Delta brokera“, rekao je da su dokazi tužilaštva isti kao i dokazi odbrane, ali da ih različito tumače.

– Ovo je postupak gde se sudi najvećem privredniku Srbije, gde je dato najveće jemstvo u istoriji, postupak zbog kojeg su pojedini ministri tvrdili da je počeo štrajk advokata, postupak zbog kojeg su sudije gubile posao i gde ima najviše neuobičajenih sudskih odlika. Situacija liči na film u kome nema mesta za moje klijente koji nisu uradili ništa nezakonito, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari