Policija je uhapsila je Aleksandra Ž. (32) iz Požarevca, zbog sumnje da je krajem 2013. godine na prevaru od nekoliko Požarevljana uzeo oko 4,5 miliona dinara. Sumnja se da je trojicu Požarevljana doveo u zabludu i na prevaru uzeo 69 tona suncokreta, 24 tone veštačkog đubriva i 12.600 kilograma pšenice.

On je, kako smo saznali, zakupio nekoliko hektara obradivog zemljišta u nameri da gaji nekoliko poljoprivrednih kultura. Zbog toga je od fizičkih lica uzeo repromaterijal u vidu veštačkog đubriva, pšenice i suncokreta, nameravajući da zemlju obradi i odgaji pomenute kulture. Ali kako smo saznali od izvora bliskog istrazi, taj posao mu je zbog suše propao i nije imao novaca da plati prodavcima, koji su mu tu robu, uz uvećane cene, dali na odloženo plaćanje do okončanja žetve.

Takođe se sumnja da je početkom 2014. godine od jedne Požarevljanke na prevaru uzeo 1.400 evra da bi zaposlio njenog sina u „TE-Ko“ Kostolac koje je jedno od najefikasnijih preduzeća u Braničevskom okrugu, dok je od druge Požarevljanke uzeo 6.000 evra da bi zaposlio njenu ćerku i supruga u isto preduzeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari