Viši sud u Nišu osudio je Nišliju Ivana Milovanovića (37) na 30 godina zatvora zbog toga što je prošlog avgusta u takozvanoj „ljubavnoj sobi“ Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, gde izdržava kaznu, udavio suprugu Bojanu Bačević, koja mu je došla u posetu.


Više tužilaštvo u Nišu najavilo je žalbu jer smatra da su se stekli svi uslovi da Milovanović bude osuđen za krivično delo teškog ubistva na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina. Njegov advokat po službenoj dužnosti Predrag Stefanović je, pak, najavio žalbu jer veruje da Milovanović „nije počinio teško nego obično ubistvo, za koje je maksimalna kazna 15 godina“, a veštak-neuropsihijatar je „utvrdio da je prilikom izvršenja dela bio bitno smanjeno uračunljiv“.

Prema tvrdnji porodice ubijene Bojane, Milovanović ju je godinama zlostavljao, zbog čega ga je ona i napustila. Ipak, kako su naveli, ostala je emotivno vezana za njega, a u zatvorsku posetu otišla je, pored ostalog, i zbog toga što je on u pismu naveo da ni na koji način neće da je zlostavlja. Ipak, posle dva sata, koliko traju posete partnera u „privatnoj sobi“ KPZ-a, zatvorski stražar ga je zatekao kako mirno sedi pored supruge koju je udavio. Na suđenju je tvrdio da ju je ubio jer „nije hteo da ona odvede njihovu ćerkicu u inostranstvo, što mu je najavljivala“. Milovanović, inače, izdržava kaznu zatvora od tri godine i devet meseci zbog ilegalne trgovine narkoticima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari