Site name

BELEŠKA - Otpravnica poslova američke ambasade u poseti Opovu

Dudovača za Dženifer

Come on Bendžamin, get up Maksimilijan... Šutiraj maliiii - odjekivalo je u subotu školskom salom u centru Opova, varošice u Banatu, dok su fudbal pikali mali Opovčani i deca diplomata iz američke ambasade. Najglasnija u navijanju bila je Dženifer Braš, sasvim opuštena otpravnica poslova Ambasade SAD, koja je tog dana tu pristigla u ogromnom belom džipu s policijskom pratnjom i dvojicom sa mikrofonima u uhu koji su je pratili sa distance.

Piše: Dragoljub Petrović

07. decembar 2009. 20:30

Bolji smo u američkom nego u evropskom fudbalu: Dženifer Braš sa sinom Maksimilijanom

- Dobro je da se deca druže, da upoznaju jedni druge i oni se fantastično osećaju. Ovi naši klinci od pet godina do kraja života će pričati da su pobedili Amerikance u fudbalu. Doduše, ne američkom, nego evropskom - komentarisao je Đurica Savkov, predsednik SO Opovo, dramatičnu penal završnicu prve utakmice u kojoj je igrao i sin Dženifer Braš. Jedan mali Opovčanin mu se predstavio: „Maj nejm is Marko... Ali, drugo ne znam, samo su me to naučili“.

- Kad si glup - rekao mu je drugar. „Ja znam i hau ar ju“.

Posle razgovora sa čelnicima opštine gospođa Braš obišla je i savremenu fabriku vode, te galeriju „Jovan Popović“, gde joj je domaćin Savkov poklonio knjigu poezije i rakiju od duda.

- Poezija se lakše čita kad popijete malo ovog - rekao je Savkov.

Dženifer se nasmejala: „Vuk Drašković mi je poklonio svoj novi roman i rekao da jedva čeka da čuje utiske. Ali, moj srpski nije toliko razvijen da bih čitala romane na srpskom“- skromno je priznala Dženifer.

Žitelji najmanje opštine u Vojvodini posle Sremskih Karlovaca dočekali su srdačno visoku gošću, obučenu u „casual“ stilu.

- Dođite nam opet kada u Sakulama budu trke magaraca - rekao je dečkić ispred škole.

- Odlična ideja. Đurice, kada su te trke, da opet igramo fudbal - rekla je veselo Amerikanka.

Filmsko selo u Barandi

Đurica Savkov je obavestio gospođu Braš da se u opovskom selu Baranda gradi filmsko selo gde je snimana serija „Vratiće se rode“.

- Sada braća Bjelogrlić tu snimaju film „Montevideo, bog te video“, a sledeće godine počinju snimanje „Tuđe krvi“, filmske storije o podunavskim Švabama - rekao je Savkov.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.