Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi sa saradnicima posetio je juče vodeći vojvođanski trgovinski lanac Gomex iz Zrenjanina, u koji je uz podršku USAID-a investirao SEAF South Balkan Fond. Poseta Gomexu bila je prilika da se označi početak rada SEAF Opportunity Serbia Fond, čiji će cilj biti finansiranje i podrška malim i srednjim preduzećima u Srbiji.


– Ohrabrujem preduzetnike širom Srbije sa dobrim idejama i vizijom, sa posvećenošću razvoju njihovih kompanija i zajednica u kojima posluju, da razmotre pozitivan doprinos koji manjinski investitor može da ostvari. Iz prve ruke sam se uverio da preduzetničkog duha i talenta u Srbiji ima, i čvrsto verujem da postoje potencijalno uspešne priče kao što je Gomex koje će podstaći ekonomiju – istakao je Kirbi.

Saradnja zrenjaninske firme i SEAF South Balkan Fonda započela je 2007. godine, a podrška je omogućila da Gomex postane uspešan trgovinski lanac koji danas broji 120 maloprodajnih objekata. Direktor kompanije Gomex Goran Kovačević uručio je ambasadoru „Ključ uspeha“ a Kirbi je iskoristio priliku da porazgovara sa čelnicima grada Zrenjanina koji su prisustvovali događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari