Nadzorni odbor Autosaobraćaja (AS-a) izabrao je juče petoricu članova novog menadžmenta te firme, koji bi, najkasnije do kraja sedmice, trebalo da preuzmu rukovođenje preduzećem i počnu da stvaraju uslove za otvaranje glavne autobuske stanice u tom gradu.


– Na interni konkurs za novi menadžment AS-a javilo se desetak kandidata, od kojih smo shodno kriterijumima vezanim za stručnu spremu i radno iskustvo izabrali petoricu budućih rukovodilaca u preduzeću. Novi menadžment može da počne da radi već danas, ili sutra, a najkasnije do kraja nedelje, a prvi zadatak biće ponovno otvaranje glavne autobuske stanice u Kragujevcu, koja zbog proceduralnih i tehničkih pitanja nije počela sa radom u prvoj polovini ove nedelje, kako su zaposleni u preduzeću očekivali, rekao je juče za naš list predsednik Nadzornog odbora u Autosaobraćaju Vladimir Dženopoljac.

Istakao je, pritom, da je Nadzorni odbor AS-a razgovarao i sa nadležnima u Ministarstvu saobraćaja o obnavljanju međugradskih i međumesnih linija te firme. Nada se da će Autosaobraćaj uspeti da zadrži većinu međugradskih linija koje je imao do pre šest meseci, kad je preduzeće, usled totalne obustave rada zaposlenih, prestalo sa radom. Dženopoljac kaže da ima nezvanične informacije da je britanska ARIVA I dalje zainteresovani za Autosaobraćaj, te da su predstavnici te kompanije tim povodom nedavno boravili u Kragujevcu.

Podsetimo da su radnici Autosaobraćaja 16. oktobra prošle godine stupili u generalni štrajk i zatvorili autobuske stanice u Kragujevcu i okolnim šumadijskim opština, da bi nekoliko dana docnije (22. oktobra) blokirali železničku prugu i magistralni put prema Kraljevu, zahtevajući isplatu zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža, realizaciju socijalnog programa za prekobrojne, rešavanje statusa preduzeća i utvrđivanje odgovornosti za propast firme. Prugu i put deblokirali su početkom decembra, nakon obećanja prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da će im zahtevi biti ispunjeni. Do sada je realizovan jedino socijalni program za oko 300 radnika AS-a koji su želeli da odu iz preduzeća. U Autosaobraćaju je ostalo nešto više od 150 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari