NIS je tokom 2014. godine plasirao rekordne količine bitumena za važne infrastrukturne projekte u Srbiji i u regionu zahvaljujući otvaranju novih kanala prodaje na inostranom tržištu, te stabilnoj proizvodnji u rafinerijskim postrojenjima kompanije tokom cele godine.

 Obim prodaje bitumena u zemlji i inostranstvu veći je za 12 odsto u 2014. u odnosu na prethodnu godinu, a bitumen iz pančevačke rafinerije našao je kupce u više zemalja Evropske unije i u regionu, među kojima su Rumunija, Bugarska, Makedonija, Moldavija, Slovenija i Austrija.

– Ovo će biti rekordna godina u ovom segmentu proizvodnje i prodaje kompanije NIS. Na ovaj način, kroz optimizaciju proizvodnog portfelja iz rafinerijskih postrojenja, kao i kroz unapređenje logističkih procesa, kompanija nastoji da unapredi svoju efikasnost i poveća konkurentnost u zemlji i regionu – izjavio je Filip Đurović, direktor Sektora za prodaju bitumena u Bloku Promet kompanije NIS. Visok kvalitet bitumena proizvedenog u rafinerijskim postrojenjima kompanije potvrđen je dobijanjem međunarodno priznatog „C“ znaka za kvalitet koji omogućava nesmetani izvoz svih vrsta bitumena, pre svega u zemlje Evropske Unije.

Kad je reč o tržištu Srbije, NIS zauzima lidersku poziciju po obimu prodaje i kontinuiranom proizvodnjom tokom cele godine garantuje stabilnost kvaliteta i isporuke bitumena za putarska preduzeća u zemlji. Za izgradnju i sanaciju strateški važnih deonica u Srbiji, poput Koridora 10 i 11, rulnih pista Aerodroma Nikola Tesla, mosta Zemun – Borča korišćen je bitumen iz Rafinerije Pančevo. Samo za izgradnju projekta mosta Zemun-Borča, kompanija je isporučila 2.000 tona putnog bitumena i više od 1.700 tona visokokvalitetnog polimer-modifikovanog bitumena. Pored razvoja proizvodnih i prodajnih kapaciteta, NIS je unapredio svoje operativne i logističke procese. U okviru kompanije se primenjuje pojednostavljena carinska procedura, takozvano kućno carinjenje, koja predstavlja novi koncept na osnovu kojeg je omogućeno neprekidno carinjenje bitumena drumskim i železničkim transportom, 24 sata dnevno, svih sedam dana u nedelji. Takođe NIS pruža usluge prevoza bitumena u zemlji i regionu kako sopstvenim savremenim autocisternama tako i u partnerstvu sa domaćim prevoznicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari