Novopazarska javna preduzeća Direkcija za izgradnju i uređenje grada, Zavod za urbanizam i Javno preduzeće za informisanje „Novi Pazar“ (Regionalna RTV Novi Pazar) imaju blokirane račune za preko 131 milion dinara. Na vrhu lestvice je Direkcija za izgradnju zbog duga od blizu 103,8 miliona dinara. Račun ovog preduzeća je u neprekidnoj blokadi od kraja septembra 2012. godine.

Prema podacima Narodne banke Srbije (NBS) račun Zavoda za urbanizam ima neprekidnu blokadu od kraja marta 2012. godine za 18,8 miliona dinara. Početkom avgusta prošle godine NBS je ovom preduzeću uvela zabranu prenosa sredstava, odnosno onemogućeno je da raspolaže svojim novcem na računima u bankama.

Javno preduzeće za informisanje u blokadi je zbog 8,5 miliona dinara. Ovo preduzeće je direktni budžetski korisnik. U gradskoj kasi planirano je da se funkcionisanje RTV Novi Pazar finansira sa 68 miliona dinara, ali samo u prvih šest meseci, jer po Zakonu o javnom informisanju do kraja juna moraće da bude privatizovano. Početna cena je 450 hiljada evra.

Problema sa blokadom računa nemaju tri javna preduzeća koja se bave komunalnom delatnošću. Početkom godine iz blokade je izašla Gradska čistoća, a početkom marta blokadu su skinula javna preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari