Srpski proizvođač sokova Nektar zainteresovan je za kupovinu slovenačkog Fruktala, potvrdio je za Danas generalni direktor ove kompanije Bojan Radun. Vlasnik Fruktala, Pivovarna Union odlučila je da proda 93,7 odsto te firme, a ciljana cena iznosi 50 miliona evra.


Prema medijskim navodima, za Fruktal je zainteresovano čak 18 potencijalnih investitora, među kojima su Ekes-Granini, Pago, Špic i Rauh, češka Kofola i Ljubljanske mlekarne, kao i opština Ajdovščina, koja želi da ta fabrika ostane u slovenačkom vlasništvu.

– Proces prodaje kompanije Fruktal od strane Pivovarne union i grupacije Laško je tek započeo i još uvek niko nije dostavljao ponude, pa ni mi. U procesu ćemo učestvovati, a da li ćemo na kraju izaći i sa konkretnom ponudom zavisiće od mnogo stvari, kako sa naše strane tako i sa strane prodavca – kaže Radun.

Pivovarna Laško je 2000. godine kupila Fruktal za 20 miliona evra, tako da bi joj prodaja po ceni od 50 miliona donela visok profit, zbog čega u Sloveniji ocenjuju da je tražena cena previsoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari