Dva sindikata u kragujevačkom Autosaobraćaju (AS), Samostalni i UGS „Nezavisnost“, pokušavajući da spreče realizaciju, kako smatraju, štetnog ugovora o kooperaciji te firme sa Autoprevozom „Janjušević“ iz Priboja, zatražili su juče hitan sastanak sa ministrom privrede Dušanom Vujovićem i nadležnima u Agenciji za privatizaciju.

Oni su u dopisu Ministarstvu i Agenciji upozorili da je ugovor koji je sa pribojskim preduzećem potpisao direktor „AS-a“ u ostavci Miroslav Petrović štetan za zaposlene kao i da bi „ugrozio mogućnost uspešne privatizacije Autosaobraćaja“.

– Zahtevamo hitan sastanak sa nadležnima i upozoravamo da se 22. jula 101 od ukupno 158 zaposlenih svojim potpisom usprotivio realizaciji ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji i kooperaciji sa firmom Autoprevoz „Janjušević“. Smatramo da je zarad izbegavanja socijalnih tenzija, novih blokada puteva i pruga, neophodno da se što pre sastanemo i da dijalogom pokušamo da nađemo rešenje – navode dva sindikata u zajedničkom obraćanju ministru Dušanu Vujoviću i Agenciji za privatizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari