Hotelima i ugostiteljskim objektima koji su se odazvali pozivu republičke Vlade da se prijave i podrže kampanju promocije domaćeg turizma podelom vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja, pridružila su se u dva borska hotela – „Jezero“ i „Albo“. Budući da su Borsko jezero na kome se nalazi hotel „Jezero“ ali i sam grad bakra, među traženijim destinacijama u Srbiji, računa se da će ova akcija doprineti dodatnoj promociji potencijala ovog kraja Srbije.


– Ovo je dobro za poslovanje, ali je zaista dobro i za promociju domaćih destinacija i nadamo se da ćemo ovako podići svest turista o potencijalima Srbije, pa da će tek nakon što otkriju svoju zemlju, putovati i u inostranstvo. Mi smo ove godine proglašeni za top destinaciju u zemlji, poseta je sve veća i nadamo se da će tako biti do kraja leta – izjavila je novinarima Milica Milovanović, upravnica hotela „Jezero“ koji je kompletno renoviran 2012.

Ona je istakla da su kapaciteti tog objekta dobrim delom rezervisani za jesenju sezonu, kada se održava većina seminara i kongresa, na čemu ovaj hotel bazira poslovanje van letnje sezone.

Turistima koji se odluče da odmor provedu u Boru, na raspolaganju su hotelski i brojni turistički sadržaji u okolini, kao što su Brestovačka banja, Lazareva pećina, zoo vrt, kafić u Jami na 400 metara ispod zemlje, različite manifestacije.

Inače, u akciji „Moja Srbija“ do juče je stiglo oko 230 prijava ugostitelja voljnih da prihvate vaučer od 5.000 dinara, koji će za pokrivanje dela troškova smeštaja Vlada deliti domaćim turistima. Među do sada prijavljenima 124 su pravna lica, uglavnom hoteli i moteli, 83 prijave podnela su fizička lica a 23 su dostavile specijalne bolnice i banjska lečilišta. Prema rečima ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasima Ljajića, taj broj nije konačan, jer još uvek pristižu prijave poštom, a spisak hotelijera biće objavljen najkasnije do ponedeljka, kada se otvara termin u kome građani mogu da se prijave za vaučere. To pravo da državnom subvencijom od 5.000 dinara izmire deo izdataka za letovanje, imaće, prema uredbi, nezaposleni, penzioneri i zaposleni čija zarada ne premašuje 60.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari