U Beogradu postoji 31 „crna tačka“, a u celoj Srbiji ukupno 291 na putevima u neposrednoj blizini škola, gde deca stradaju u saobraćajnim nesrećama, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.


Obilazeći novu saobraćajnu signalizaciju u zoni Osnovne škole „Nikola Tesla“ u selu Skela kod Obrenovca, ona je istakla da problem tih „crnih tačaka“ mora biti rešen narednih godinu i po dana, u dogovoru sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Postavljanje nove saobraćajne signalizacije kod škole „Nikola Tesla“ u Skeli koštalo je oko 1,5 miliona dinara. Mihajlović je podsetila da je u proteklih 10 godina na putevima Srbije poginulo 291 dete i oko 18.000 je povređeno u saobraćajnim nesrećama. Prema njenim rečima, bezbednost u saobraćaju svih građana, a posebno dece, prioritet je Vlade i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Novac za bezbednost u saobraćaju će se naći. Obaveza ‘Puteva Srbije’ jeste da u svom planu poslovanja ima deo budžeta, koji je isključivo opredeljen za bezbednost u saobraćaju“, istakla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari